Ecologie voorop

Tijdelijke invulling:
100 000 hennepplanten

De eerstvolgende maanden krijgt de site een waardevolle tijdelijke invulling waar alle omwonenden van meegenieten. Je leest het goed: we transformeren de huidige braakgrond in een zee van groen. Hennepgroen om precies te zijn. Op 15 juni zaaien we ongeveer één hectare in met meer dan 100 000 hennepzaden. Een bewuste keuze.

De vele voordelen van hennep

Hennep slaat vlot CO2 op en verbetert zo de lokale luchtkwaliteit. De plant groeit vlot – zonder pesticiden of kunstmest – zodat er snel een groene oase ontstaat in de buurt. Bovendien staat hennep symbool voor duurzaam hergebruik van materialen. De plant krijgt na de oogst een tweede leven als natuurlijk isolatiemateriaal.

Frederik Verstraete

Duurzaamheidsexpert ReLife

“Door te kiezen voor hennep als tijdelijke invulling wint het milieu twee keer. De geoogste planten kunnen niet alleen gebruikt worden als isolatiemateriaal, hennep is ook een CO2-negatief product. De planten nemen tijdens de groeifase 22 ton CO2 op. Met de opbrengst van één oogst kunnen maximaal vier woningen geïsoleerd worden. Van de bloemetjes van de hennepplant, die niet bruikbaar zijn om er isolatie van te maken, ontwikkelt een Zottegemse brouwerij bier.”