Hier groeit iets moois!

Kolmont geeft extra kleur aan Faubourg

Meerwaarde voor bewoners en omwonenden

‘De Levis’ – de 1,5 hectare grote fabriekssite aan de Leuvensesteenweg – verandert in een plek waar wonen, werken en winkelen samenvloeien. Het nieuwbouwproject streeft de best mogelijke relatie na tussen mens, gebouwen en buurt. Het project wil een meerwaarde zijn voor bewoners én omwonenden. Zo komen er groene buitenruimtes die mensen samenbrengen, een authentiek buurtgevoel creëren en de omgeving opwaarderen. Er is ook veel aandacht voor mobiliteit.

De Perken in 4 cijfers

45 duurzame huizen

16 fraaie appartementen

3100m2 retail

Ondergrondse parking
voor 130 auto’s

Stedelijk plein

Concreet omvatten de plannen 45 grondgebonden woningen en 16 appartementen. De energiezuinige huizen verrijzen langs de Perksestraat en de nieuwe doorsteek naar de Leuvensesteenweg. De doordachte appartementen komen langs het stedelijke, verkeersvrije plein en op de hoek van de Leuvensesteenweg en de Zavelstraat. Het winkelgedeelte bestaat uit twee winkelruimtes met een oppervlakte van respectievelijk 2500 en 600 vierkante meter bovenop een ondergrondse parking met plaats voor 130 auto’s. Dit om de woonbuurt verkeersluw te houden.

In een notendop
  • Weloverwogen masterplan dat zich perfect integreert in de omgeving
  • Gemoedelijke, comfortabele leefomgeving
  • Aandacht voor mobiliteit
  • Doorsteekjes voor fietsers en voetgangers
  • Ecologische tijdelijke invulling
  • Kwalitatieve, duurzame woningen met voldoende buitenruimte

Hans Bonte

Burgemeester Vilvoorde

“We zijn fier dat deze site eindelijk een nieuwe invulling krijgt. Met dit project willen we een gezicht geven aan de Faubourg-wijk. Het wordt de ontbrekende schakel tussen de woningen ten noorden van de site en de industriële bedrijvigheid ten zuiden van de wijk. Er komen niet alleen nieuwe woningen en retail, maar er wordt ook een verkeersvrije doorsteek gerealiseerd tussen de Leuvensesteenweg en de Perksestraat. Boven de ondergrondse parking komt er ook een stedelijk plein dat de hele site een eigen identiteit geeft.”
“Als projectontwikkelaar zetten we resoluut in op projecten die een mix van functies combineren. Betaalbare woningen en appartementen, winkelruimte, extra groen op de hoek van de Zavelstraat en de Perksestraat, gezellige publieke ruimtes, het zit allemaal in dit project. De Leuvensesteenweg, die aansluit op de grootschalige kmo-zone ten zuiden van de Faubourg-wijk en aantakt op de Woluwelaan, wordt de enige ontsluitingsweg voor de winkels, zowel voor de klanten als voor het laden en lossen. De bewoners van de aanpalende straten moeten dus geen schrik hebben van verkeersoverlast.”

Michel Verhoeven

Projectontwikkelaar Kolmont